Sunday, June 20, 2010

Boyalar, boyalarımız

Moonwalker için 3000 puanlık armory'miz hazır. Kabaca baktığımda o listedeki her şeyi aynı anda deploy edecek kadar modelim de var. Tabi ki hepimizin bildiği gibi modellere sahip olmakla bunları boyamak arasında dağlar kadar fark var. Şimdi ufak bir liste ve durum raporu.

  • Crisis suits x9 : 4ü kullanıma hazır, 3 tanesi az işle masaya inebilir. 2si için model build edilmeli. Bu yeni yapılacak modeller için gönül diyor ki bastır parayı al forgeworld'den bir çift commander ama melesef para namevcut. Eldeki Crisis'lerden yapacağızdır.
  • Stealth suits x3+marker drone : Kullanıma hazır.
  • Fire Warriors, 3 squad, toplam 28 model : Az bir rötuşla 36 model bile çıkabilirler sanırım. Kullanıma hazır.
  • Kroot Carnivores, 28+shaper+10 Hounds : Burası bir ilginç. Diğer opsiyonların aksine bu iki kroot ünitesini beraber koyacak kadar modelim yok sanırım. 10'luk kroot, 1 shaper ve 2 kroot hound hazır. İri ünite için siyah spreyden başlayarak 8 kroot 8 hound boyamak gerekli. Knarloc Greenimi aldım, bir ara girişeceğim.
  • Pathfinder team, 8 pathfinder+3 rail rifle opsiyonlu : Carbine'lı firewarriorları pathfinder olarak deploy ediyorum zaten, rail rifle'ları da bunlardan convert ettim. Kullanıma hazır.
  • Broadside, 4 model : 1 forgeworld modeli benim temamda, kalan 3ü aldığım renklerde boyalı. İkisinin railgun'larını söküp pinleme planındayım, sürekli kırılıyor. 3ü kullanıma hazır, 1inin ufak işleri var.
  • Hammerhead, 3 tane : 2si tüm opsiyonlarıyla boyalı. 1 Hammerhead'in ince boya işi var.
  • Devilfish, 3 tane : Kullanıma hazır.
  • Vespid Stingwings 7+1 Strain leader : Normalde kullanmayı hiç planlamadığım bir ünite kumpanya içerisinde rastgele bir birlik olarak çıktı. Her ne kadar üniteyi çok sevmesem de bedava model baldan tatlı, hem çok da sevmediğimiz fast attack opsiyonundan geliyor. Elde 11+1 tam kadro çıkacak model olmasına rağmen siyah spreyli haldeler, açıkçası nasıl boyayacağım konusunda da herhangi bir fikrim yok. Nasip kısmet bu işler diyoruz.
Modellerin kendileri dışında da ciddi bir base sıkıntısı içerisindeyiz, bir miktar flock alıp bir günde girişip base'leri de insan içine çıkartacak hale getirmek lazım.

Şu andaki ilk amacım masaya konulabilir Crisis modeli sayısını 7ye çıkartmak, hemen arkasından da 3. Hammerhead'i bitirmek. Sonrasına yavaş yavaş bakacağızdır.

3 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. base konusunda insanlardan yardım almanı öneriyorum... aksi takdirde sorunsallı olabiliyor ve asla bitmiyor... tabi senin on foot adam sayın benim orklardan çok mudur az mıdır bilemiyorum... biliyorum...

    bir de, özellikle boyayla ve modellerle ilgili bu tür postlar yaparken foto koymanı öneririm. hatta her blog girişine en az bir foto koymalı galibaç

    ReplyDelete
  3. Kroot'lar vadisi yapıcam sana Özgür, senden çok model deploy edicem masaya şaşıracaksın.

    Foto konusunda haklısın, bir ara durum vaziyetini fotoğraflayıp muhtelif blog entry'lere serpiştireceğimdir.

    ReplyDelete